1 kg crap, o felie de pâine alba inmuiata in lapte, sare, piper, 100 g unt, 3 oua.
Carnea de crap dezosat se trece prin masina de tocat, se amesteca bine cu felia de franzela, se sareaza, se pipereaza. Untul se freaca spuma, se adauga cele trei galbenusuri si albusurile batute spuma. Se amesteca bine cu pestele. Se umezeste un servet de bucatarie, se toarna compozitia si se modeleaza sub forma de salam apoi se introduce in apa clocotita in care am adaugat zarzavaturi. Se scoate servetul, se asaza budinca pe un platou si se taie felii. Deasupra se pun felii de lamâie.
Placinta cu brânza si mere
Aluat: 200 g unt, 200 g zahar, 4 oua, sare, 300 g faina, coaja de lamâie, 1 praf de copt.
Umplutura: 900 g brânza de vaci, 300 g smântâna, 4 oua, 300 g zahar, 3 linguri gris, 100 g stafide, 40 g unt, 2 mere, coaja de lamâie, 1 esenta rom.
Aluatul se prepara din untul lasat la temperatura camerei, pe care il mixam cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile mixând bine dupa fiecare, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamâie, se amesteca bine pâna se omogenizeaza, iar la final se adauga albusurile batute spuma si se framânta un aluat omogen, care se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Pentru umplutura se mixeaza brânza cu smântâna, se adauga ouale batute cu 200 g de zahar, esenta, grisul, stafidele si se amesteca bine. Se da la rece 10 minute. Zaharul ramas se caramelizeaza, se adauga untul, iar când s-a topit se pun merele taiate felii si se lasa sa se caramelizeze. Se intinde aluatul intr-o foaie, se adauga in tava tapetata cu hârtie de copt, inclusiv pe marginile tavii, se adauga jumatate din compozitia de brânza, apoi jumatate din merele caramelizate, iar deasupra lor se pune restul de brânza si merele ramase impreuna cu caramelul. Se taie surplusul de aluat ramas pe margini, se da la cuptor aproximativ 50 de minute, pâna se rumeneste.
Comentarii