8 castraveti murati, 2 oua, 4 linguri faina, 6 linguri pesmet, 100 ml ulei, smântâna.
Castravetii se taie pe lung si se lasa la scurs într-o strecuratoare. Ouale se bat bine, iar în vase separate se pun faina si pesmetul. Intr-o tigaie se lasa uleiul la încins, apoi fiecare felie de castravete se trece prin faina, oua si pesmet si se prajeste. Se scot pe hârtie absorbanta si se servesc cu smântâna.
Chec cu unt
5 oua, 150 g unt, 200 g zahar pudra, 200 g faina, 1 praf de copt, o esenta vanilie, o lingura cacao, 100 ml lapte.
Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul si esenta de vanilie pâna se topeste zaharul. Se adauga pe rând câte un galbenus, laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile batute spuma. Se opresc 3-4 linguri din compozitie în care se pune cacao. Checul se toarna într-o forma tapetata cu hârtie de copt, iar deasupra se pune compozitia cu cacao. Se coace în cuptor, la foc mediu, pentru 45 de minute.
Comentarii