12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1 1/2 ceasca lapte sau apa, o lingura brânza rasa, sare.
Se aleg rosii rotunde, frumoase, se taie în doua pe latime si se scobeste miezul. Se lasa cu gura în jos sa se scurga. Se prajeste usor faina cu o lingura de unt, se stinge cu lapte. Se face un sos destul de gros, se adauga brânza rasa, galbenusurile, sarea si la sfârsit albusurile batute spuma. Se asaza rosiile într-o forma cu marginile joase, unsa bine cu unt, se pune în fiecare câte o lingura de umplutura, se presara brânza si se dau la cuptor, la foc potrivit.
„Mousse” cu capsuni
4 pahare capsuni, 1 pahar zahar, 1 albus, 1/2 pahar zeama de lamâie, 1 pahar frisca nebatuta sau 2 pahare frisca batuta.
Se bat cu telul capsunile împreuna cu zaharul, albusul si zeama de lamâie timp de 5 minute, sau pâna când compozitia se îngroasa putin. Aceasta se încorporeaza usor în frisca batuta si se toarna apoi într-un vas incasabil dupa care se pune la înghetat. Dupa ce desertul se întareste, se orneaza cu frisca si cu fructe, apoi se serveste la masa în acelasi vas.
Comentarii