2 dovlecei, sare, 2 linguri ulei, busuioc si oregano uscat, 2 catei usturoi zdrobit, 3 linguri de pesmet.
Se spala dovleceii, se sterg si apoi se taie capetele. Se taie în doua pe lat, se despica tot pe lung, pâna obtinem opt felii. Se sareaza feliile de dovlecei si se lasa la scurs 15 minute, într-o strecuratoare. Apoi se storc usor în palme si se zvânta pe mai multe servete absorbante. Se pune uleiul de masline într-un bol mic si se adauga usturoiul, oregano, busuiocul si sarea. Se amesteca bine totul si se trec bucatile de dovlecel prin sosul obtinut. Pesmetul se pune într-o farfurie, apoi se tavalesc dovleceii si se pun la prajit într-o tigaie cu ulei încins pâna se rumenesc bine. Se scot pe servete pentru a absorbi excesul de ulei.
Prajitura cu mure
9 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri faina, 3 linguri ulei, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, 200 g mure, sare.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga treptat zaharul. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei, sare si zaharul vanilat, apoi se toarna peste albusuri si se amesteca. La urma se pune faina în care se adauga praful de copt si se amesteca încet, de sus în jos, pâna se încorporeaza. Aluatul se toarna într-o tava cu hârtie de copt si se pun murele deasupra, date prin faina ca sa nu se lase la fund. Se coace la foc mediu pâna se rumeneste frumos. Prajitura se taie dupa ce se raceste.
Comentarii