5 cartofi mari, 100 g friptura sau mezeluri, 3-4 cepe verzi, 5 oua, 100 g brânza, piper, oregano.
Cartofii se curata de coaja, se spala, se dau pe razatoare, se pun într-un castron si se condimenteaza. In acelasi castron se adauga carnea taiata cubulete, brânza rasa, ceapa taiata julien, piper si oregano. Se sparg ouale si se pun peste ingredientele din castron, apoi se amesteca bine. Se unge o tava cu unt, se asaza compozitia obtinuta în ea si se da la cuptor, la foc mic. Se lasa pâna se rumeneste frumos.
Prajitura cu albus
10 albusuri, 2 cani zahar, 2 cani faina, 100 ml ulei, sucul si coaja de la o lamâie, 1 plic praf de copt, 2 cani nuci taiate, stafide, rahat.
Se bat albusurile spuma, se adauga putin câte putin zaharul si se bat pâna se obtine o spuma tare. Se pun faina, praful de copt, zeama si coaja de lamâie, amestecul de rahat, nuci, stafide si se amesteca usor. Se coace la foc potrivit într-o forma tapetata cu hârtie de copt, aproximativ 45 de minute. Când e gata, se presara zahar pudra.
Comentarii