2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g unt, 2 oua, 50 g faina, 2 rosii, marar, pesmet, sare, piper.
Se spala dovleceii si se pun in apa clocotita cu o lingura de sare. Se acopera vasul si se lasa sa clocoteasca la foc mic timp de 10 minute. Se pun apoi intr-o strecu-ratoare si se preseaza putin, dupa ce in prealabil au fost taiati in doua pe lungime. Se scoate o parte din miez si se umplu cu urmatoarea compozitie: brânza telemea rasa, ouale, faina, smântâna, piper si marar tocat marunt. Se asaza dovleceii intr-un vas uns, tapetat si se da la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute pâna se rumenesc.
Cheescake cu rodii
150 g fulgi ovaz, 100 g alune de padure, 100 g curmale moi, 70 ml lapte de migdale, 300 g mascarpone, 300 g crema de brânza, 200 g zahar, 250 g smântâna pentru frisca, 1/2 lamâie, o pastaie vanilie, 12 g foi gelatina, 2 rodii.
Intr-un blender se pun curmalele, laptele de migdale si se mixeaza pâna se transforma într-o pasta. Se adauga fulgii de ovaz, alunele si se mixeaza înca 2 minute. Se pune compozitia într-o tava de tort cu pereti detasabili si se preseaza usor într-un strat uniform. Se hidrateaza foile de gelatina în apa rece pentru 5 minute. Brânza, mascarpone, zaharul, vanilia si zeama de lamâie se amesteca bine cu telul. Se pun pe foc 50 ml de smântâna si se lasa doar cât sa se încalzeasca. Se storc bine foile de gelatina si se încorporeaza în smântâna calda, apoi se adauga în crema de brânza si mascarpone. Smântâna lichida ramasa se bate frisca, apoi se încorporeaza totul folosind o spatula. Se toarna compozitia peste blat, se niveleaza si se da pentru 3 ore la frigider. Se decoreaza cu boabele de rodie doar înainte de servire.
Comentarii