500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2 linguri), 3/4 pahar cu smântâna, 6 oua, dar se poate si fara, 1/2 pachet fidea.
Se taie ciupercile fin si se pun pe foc cu unt si putina apa. Se lasa sa fiarba în zeama lor. Se adauga smântâna, fideaua fiarta, faina diluata, galbenusurile de oua si albusurile batute spuma. Compozitia se pune într-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu pesmet sau gris si se da la cuptor sau se fierbe în baia de aburi pe foc mic. Se acopera cu capac când fierbe.
Tort de spuma
7 albusuri de ou, 250 g zahar pudra, 1 ceasca de cafea rece, foarte concentrata, 120 g faina, 100 g unt, coaja de lamâie, 50 g migdale.
Se bat albusurile foarte tare, se adauga usor coaja rasa de lamâie, zaharul, faina si cafeaua. Se amesteca usor si se adauga untul topit si caldut. Se unge o forma cu unt, se presara cu faina, se toarna compozitia si se coace la foc moale circa 45 de minute. Se decoreaza înfigând pe suprafata lui migdalele taiate în fâsii lunguiete.
Comentarii