• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 17 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 17 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Bautura cea mai buna…

Bautura cea mai buna…

26 iulie 2006
in Consultatii fara plata
A A

Imprevizibila natura umana face ca, de cand e lumea si pamantul, sa „supravietuiasca” destul de multe intrebari referitoare la consumul de bauturi alcoolice: ce anume, cat, in ce imprejurari, cum bem si de ce. Intrebari pentru care exista probabil tot atatea raspunsuri cati consumatori sunt, mai ales daca ne raportam la ideea de sanatate si mai ales intr-un sezon cand localurile se umplu inca de dimineata, cel putin sub pretextul „racoririi” cu o bere. E adevarat, nutritionistii nu interzic categoric consumul de bauturi alcoolice, fara a patrunde in sfera motivatiilor acestuia: placerea, necazurile sau… nevoia! Se recomanda insa ca produsul respectiv sa fie apreciat, deopotriva, din punctul de vedere al mirosului, al aspectului si al gustului.

Trebuie cunoscut faptul ca doua pahare cu vin combinate cu un digestiv sunt suficiente pentru ca un conducator auto sa-si piarda permisul. Din perspectiva OMS, un consum de risc mediu corespunde cu trei pahare-standard (10 grame de alcool la pahar) pe parcursul unei zile, pentru barbati si cu doua pahare in cazul femeilor. Cu conditia ca macar o zi pe saptamana sa nu se consume deloc.

In cazuri speciale, cum sunt aniversarile, se permite un „supliment” de un pahar, insa fara a se cauta frecvent asemenea ocazii. Pe de alta parte, nu trebuie sa se bea pe nemancate, evitandu-se astfel o sumedenie de neplaceri. Explicatia este ca, stomacul fiind gol, alcoolul patrunde rapid si in totalitate in sange, asa ca o masura de precautie la indemana ar reprezenta-o un mic supliment de hrana, cu circa o ora inaintea bauturii.

Persoanele amatoare de senzatii „tari” trebuie sa mai stie ca, aproape intotdeauna, amestecurile sunt suportate cu dificultate de organism, mai ales daca e vorba despre alcooluri de origini diferite. Specialistii au constatat de pilda ca anumiti consumatori au mari probleme daca asociaza alcooluri din cereale, cum este whisky-ul, cu cele din struguri, ca vinul, sampania ori coniacul. Asadar, chiar daca (sau tocmai pentru ca) vremea caniculara ne impinge mai frecvent catre o halba-doua, sa ne amintim intotdeauna acea zicala inteleapta: „Bautura cea mai buna este apa de izvor”. Eventuala continuare o aplica fiecare, dupa cum il tine organismul.

ShareTweet
Articolul precedent

Volbura si vinerita

Urmatorul Articol

Cumpana dintre Olt si Topolog

Articole Similare

Consultatii fara plata

Cancerul de tiroida si sarea iodata

14 iulie 2025

Proprietatile si efectele folosirii unor preparate si produse nu se limiteaza niciodata...

Consultatii fara plata

Sa întelegem acneea

7 iulie 2025

În general, la un nivel precar de informare si de educatie sanitara,...

Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Consultatii fara plata

Urgente pe canicula

23 iunie 2025

Este foarte limpede ca transformarile climatice anuntate de meteorologi au si o...

Consultatii fara plata

Carnea rosie si riscul de cancer

16 iunie 2025

Alimentatia, respectiv calitatea hranei de fiecare zi este frecvent „surclasata” de interese...

Consultatii fara plata

Longevitatea la îndemâna noastra

9 iunie 2025

Medicii si cercetatorii afirma ca, pe masura ce speranta de viata creste,...

Urmatorul Articol

Cumpana dintre Olt si Topolog

Manet, un burghez care s-a ratat in pictura

Insula Iona

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

10 iulie 138 d.Hr. – A murit împaratul roman Hadrian

14 iulie 2025

Pe 10 iulie 138 d.Hr., la vârsta de 62 de ani, împaratul...

Citeste mai departe
Blitz

Pedro Pascal – gloria nu vine niciodata prea târziu

14 iulie 2025

Pedro Pascal este astazi una dintre cele mai iubite si respectate figuri...

Citeste mai departe
Blitz

Povestea Trovantilor

14 iulie 2025

Formarea Trovantilor de la Ulmet si Ciupercile de la Odaile pot fi...

Citeste mai departe
Femina Club

Riscurile ultravioletelor

14 iulie 2025

Agresivitatea si nocivitatea razelor ultraviolete impun prudenta din partea dumneavoastra. Se stie...

Citeste mai departe
Femina Club

Piept de pui în sos

14 iulie 2025

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 14-20 iulie 2025

14 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceste zile va puteti distra, pentru ca va simtiti...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.