15 creveti nedecorticati, 2-3 linguri ulei, 6 catei usturoi, 1-2 linguri zeama de lamâie, sare, piper, patrunjel verde.
Se curata, se spala crevetii în apa rece si se lasa la scurs. Inainte de a pune crevetii pe gratarul încins se stropesc cu zeama de lamâie, ulei si se presara putina sare si piper. Se lasa crevetii pe gratar câte 2 minute pe fiecare parte. Usturoiul se piseaza bine si se face o pasta adaugând putin ulei si amestecând pâna la încorporarea acestuia. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga si 2-3 picaturi zeama de lamâie si se pune patrunjelul verde tocat marunt. Crevetii se servesc calzi cu sos.
Prajitura cu mere
O cana fulgi de ovaz, o cana lapte de soia, o lingura miere, 2 mere rase, ulei, seminte de in, seminte de susan, 50 g stafide, esenta de vanilie.
Se amesteca fulgii de ovaz cu laptele de soia, peste care se pun, pe rând, stafidele, semintele, mierea, esenta de vanilie, un strop de ulei si merele. Se lasa compozitia o jumatate de ora, pentru a se înmuia fulgii de ovaz, dupa care se întinde într-o tava în care s-a pus hârtie de copt unsa cu putin ulei. Se da la cuptorul bine încins si se lasa aproximativ 40-50 minute, pâna se rumeneste bine.
Comentarii