Un adevar recunoscut de specialisti, care ni se transmite frecvent este acela potrivit caruia frumusetea obrazului este întretinuta si de unele alimente care nu trebuie sa lipseasca din dieta, mai ales în anotimpurile friguroase.
Printre aceste alimente figureaza pestele gras, precum somonul si sardinele, care ofera pielii grasimi bune, necesare pentru formarea membranelor celulare. Datorita continutului bogat în omega 3, carnea de peste mentine pielea hidratata si ajuta la prevenirea ridurilor si întârzierea procesului de îmbatrânire a pielii.
De asemenea, mai multe studii efectuate au concluzionat ca pestele bogat în omega 3 protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete.
Alte alimente care nu trebuie ocolite sunt nucile si migdalele. Acestea sunt bogate în antioxidanti, care lupta împotriva radicalilor liberi. Potrivit nutritionistilor, migdalele sunt o sursa excelenta de vitamina E, iar nucile abunda în seleniu. Nucile contin grasimi benefice pentru piele si îmbunatatesc elasticitatea pielii, iar migdalele îi dau stralucire, catifelare si îmbunatatesc circulatia limfei.
In privinta mastilor cosmetice foarte eficiente se stie ca morcovii au un continut bogat în betacaroten, precursor al vitaminei A, iar vitamina A pastreaza elasticitatea pielii si ajuta la regenerarea celulara. Preparati o masca din suc de morcovi în care adaugati o lingurita de miere. Lasati sa actioneze 30 de minute, apoi clatiti cu apa calduta.
Repetati saptamânal aplicarea unei masti atât de usor de realizat si veti constata ce efect miraculos are.
ECATERINA BATRANEANU
Comentarii