500 g carne vita, o gulie, capere, smântâna, 50 ml ulei de masline, sos de soia, nucsoara, maghiran, sare de mare, piper alb.
Carnea condimentata se pune într-un vas în care se adauga 50 ml ulei masline, sos de soia, maghiran, o ceasca de apa si se lasa la rece 30 minute, iar dupa aceea se pune carnea într-o tava si se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Gulia se curata, se spala, se taie felii mici si se pune în apa cu sare la fiert, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa aceea se da prin blender cu smântâna, nucsoara, câteva capere si sare de mare, potrivindu-se consistenta dorita pentru sos. Se pune sosul peste friptura si se serveste.
Pateuri cu nuci si sirop de lamâie
300 g miez de nuca tocat, 50 g zahar, 1 ou, 1/2 lingurita scortisoara macinata, 250 g foietaj, 170 g unt.
Pentru sirop: 300 g zahar, 300 ml apa, o lingurita suc de lamâie, 1/2 lingurita coaja de lamâie.
Se amesteca miezul de nuca, oul batut, zaharul si scortisoara. Aluatul se taie în dreptunghiuri, iar pe fiecare se pune miez de nuca, se împatureste si se preseaza marginile. Pateurile se asaza într-o tava unsa cu unt si se da la cuptor. Pentru sirop se fierb ingredientele pâna scade la jumatate. Când se scot pateurile din cuptor, se lasa sa se însiropeze.
Comentarii