400 grame de naut din conserva, 2 linguri ulei de masline, o ceapa rosie, o lingurita seminte de chimion, o lingurita seminte de coriandru, 1/2 lingurita seminte de fenicul, zeama de la 1/2 lamâie, sare, 1-2 lingurite boia dulce, pasta de susan.
Intr-o tigaie în care se pune uleiul de masline se caleste ceapa tocata marunt. Când devine aurie se ia de pe foc si se lasa la racit. Condimentele (chimion, coriandru, fenicul) se prajesc timp de 2 minute la foc mic, apoi se iau de pe foc si se macina pâna devin pudra. Intr-un bol se mixeaza nautul cu pasta de susan, pudra de condimente, sare, ceapa si zeama de lamâie, pâna obtinem o pasta fina. Se pune într-un vas, apoi se decoreaza cu seminte de pin si boia dulce.
Placinta cu iaurt
1 pachet foi de placinta, 200 ml iaurt, 1 pahar ulei, 1 pahar zahar, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 4 oua, o lamâie, o portocala, o fiola esenta de rom, sirop de zahar ars din 7 linguri zahar si 3 cani apa.
Se bat ouale cu zahar, se adauga ulei, iaurt, zahar vanilat, praful de copt stins cu zeama de lamâie si zeama de la o portocala, apoi se adauga esenta de rom si se amesteca totul bine. Se ung foile una câte una si se îmbraca bine tava, punând jos un strat mai gros de foi, se pune umplutura si deasupra restul de foi, unse si ele. Prajitura se da la cuptor pentru 45 de minute, la foc potrivit, pâna se rumeneste. Se prepara siropul de zahar ars caramelizând zaharul, apoi se adauga apa si se lasa la scazut pâna se leaga. Se scoate prajitura de la cuptor si se lasa la racit 15 minute. Se portioneaza si se adauga putin câte putin siropul fierbinte.
Comentarii