• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 1 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 1 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Miel cu sos de ansoa

Miel cu sos de ansoa

7 mai 2024
in Femina Club, Retete culinare
A A

500 g carne de miel, 100 g masline verzi, 2 linguri ansoa maruntit, ulei de masline, cimbru verde, rozmarin verde, usturoi pisat, o lingura unt, o ceasca vin, o ceasca supa de miel, sos de rosii, sare, piper.

Carnea de miel se spala si se usuca pe prosoape absorbante. Se condimenteaza cu cimbru, rozmarin, ulei de masline, jumatate ceasca vin si se lasa la marinat pentru câteva ore la frigider. Se prepara un sos prin sotarea usturoiului în unt pâna îsi schimba culoarea. Se toarna vinul, supa de miel si sosul de rosii, se omogenizeaza, se încorporeaza ansoa, sare si piper dupa gust. Se scoate carnea de miel din marinata si se rumeneste într-o tigaie încinsa cu ulei de masline. Se adauga restul de marinata, putina apa si se continua fierberea pâna se patrunde carnea.

 

Fursecuri cu jeleu

500 g faina, 3 oua, o ceasca smântâna, 2 linguri esenta de vanilie, 1 plic praf de copt, o lingura zahar farin, putina sare, lapte caldut, jeleu de fructe, zahar pentru pudrat.

Intr-un bol se cern faina, sarea si praful de copt, apoi se adauga ouale, zaharul farin, esenta de vanilie si smântâna. Se pune laptele caldut si se framânta pâna se obtine un aluat elastic, care se acopera si se lasa la loc cald 30 minute. Pe masa de lucru tapetata cu faina se întinde o foaie de aluat si se taie din ea cerculete de 3 marimi diferite (de la mare la mic). Se asaza prima data cercul mare de aluat, cel mijlociu si deasupra cel mic. Cu degetul aratator apasam în centrul acestor cercuri de aluat, apoi se taie cu un cutit cu lama subtire marginea bucatilor obtinând o steluta. Fursecurile se pun pe o tava tapetata cu hârtie de copt, se ung cu un galbenus amestecat cu putin lapte si se coc la foc potrivit 25-30 minute. La sfârsit, cât sunt înca fierbinti, se pune în mijloc jeleul de fructe. Se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 6-12 mai 2024

Urmatorul Articol

Uleiuri „miraculoase”

Articole Similare

Femina Club

Look proaspat

1 septembrie 2025

Vara cu temperaturi ridicate confera mai multa sensibilitate pielii. In aceste conditii...

Femina Club

Placinta de cartofi

1 septembrie 2025

5 cartofi mari, 100 g friptura sau mezeluri, 3-4 cepe verzi, 5...

Femina Club

„Dusmanii” parului

25 august 2025

Vara, cu soare, vacante la mare, cu mult timp petrecut în aer...

Femina Club

Dovlecei pane

25 august 2025

2 dovlecei, sare, 2 linguri ulei, busuioc si oregano uscat, 2 catei...

Femina Club

Vitaminele tenului

18 august 2025

Este un adevar ce nu poate fi ignorat acela ca sunt foarte...

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Urmatorul Articol

Uleiuri „miraculoase”

Cum sa înfrângeti frica de înaltime

Târgul de sub oras

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

28 august 430 – A murit Sfântul Augustin din Hippo

1 septembrie 2025

Sfântul Augustin din Hippo (354-430) a fost unul dintre cei mai importanti...

Citeste mai departe
Blitz

Liam Neeson: Un (alt) politist cu explozie întârziata!

1 septembrie 2025

Dupa mai bine de trei decenii de la lansarea seriei originale Un...

Citeste mai departe
Blitz

Retrospectiva „ANONIMUL”

1 septembrie 2025

Retrospectiva celei de-a XXII-a editii a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Nu sariti peste micul dejun!

1 septembrie 2025

Pentru foarte multe persoane active fenomenul acesta nu constituie o noutate: daca...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 1-7 septembrie 2025

1 septembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Pentru ca actionati rapid si va doriti sa fiti întotdeauna...

Citeste mai departe
Istorii

Hugh Thompson, eroul de la My Lai

1 septembrie 2025

Satul My Lai, Vietnam – 16 martie 1968, în mijlocul junglei vietnameze,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.