500 g carne de miel, 100 g masline verzi, 2 linguri ansoa maruntit, ulei de masline, cimbru verde, rozmarin verde, usturoi pisat, o lingura unt, o ceasca vin, o ceasca supa de miel, sos de rosii, sare, piper.
Carnea de miel se spala si se usuca pe prosoape absorbante. Se condimenteaza cu cimbru, rozmarin, ulei de masline, jumatate ceasca vin si se lasa la marinat pentru câteva ore la frigider. Se prepara un sos prin sotarea usturoiului în unt pâna îsi schimba culoarea. Se toarna vinul, supa de miel si sosul de rosii, se omogenizeaza, se încorporeaza ansoa, sare si piper dupa gust. Se scoate carnea de miel din marinata si se rumeneste într-o tigaie încinsa cu ulei de masline. Se adauga restul de marinata, putina apa si se continua fierberea pâna se patrunde carnea.
Fursecuri cu jeleu
500 g faina, 3 oua, o ceasca smântâna, 2 linguri esenta de vanilie, 1 plic praf de copt, o lingura zahar farin, putina sare, lapte caldut, jeleu de fructe, zahar pentru pudrat.
Intr-un bol se cern faina, sarea si praful de copt, apoi se adauga ouale, zaharul farin, esenta de vanilie si smântâna. Se pune laptele caldut si se framânta pâna se obtine un aluat elastic, care se acopera si se lasa la loc cald 30 minute. Pe masa de lucru tapetata cu faina se întinde o foaie de aluat si se taie din ea cerculete de 3 marimi diferite (de la mare la mic). Se asaza prima data cercul mare de aluat, cel mijlociu si deasupra cel mic. Cu degetul aratator apasam în centrul acestor cercuri de aluat, apoi se taie cu un cutit cu lama subtire marginea bucatilor obtinând o steluta. Fursecurile se pun pe o tava tapetata cu hârtie de copt, se ung cu un galbenus amestecat cu putin lapte si se coc la foc potrivit 25-30 minute. La sfârsit, cât sunt înca fierbinti, se pune în mijloc jeleul de fructe. Se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar.
Comentarii