250 g paste, o conserva cu rosii în bulion, 150 g brânza, o ceapa, 200 g cabanos, 1/2 lingurita oregano.
Pastele se fierb si se scurg bine. Ceapa se caleste în ulei, apoi se pun cabanosii taiati bucati, doi catei de usturoi si doua rosii din bulion taiate felii, se mai lasa sa dea câteva clocote, apoi se adauga peste paste. Se curata de cotor si sâmburi doi ardei iuti, se taie marunt, se pune brân-za farâmitata, oregano si se adauga peste paste împreuna cu sucul de la rosiile în bulion. Se amesteca totul si se serveste.
Cornuri cu mere
Aluat: 500 g faina, 100 g zahar, 200 g unt, 2 oua, sare.
Umplutura: 1 kg mere, 30 g unt, 150 g zahar, coaja rasa de lamâie.
Din faina, zahar, unt, oua si putina sare se face un aluat ce se lasa la rece aproximativ 2 ore. Se întinde apoi o foaie, se taie în patrate si se asaza umplutura. Se ruleaza cornurile, se pun în tavi si se coc la foc potrivit. Umplutura se prepara astfel: merele se curata, se dau pe razatoare, se pun într-o cratita împreuna cu untul, zaharul, coaja rasa de lamâie si se tin la foc mic, amestecându-se pâna ce se înmoaie. Dupa preferinta se poate adauga si scortisoara.
Comentarii