1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara rasa.
Se spala, se curata si se taie telina în cubulete egale pentru a se fierbe uniform. Se fierbe în apa cu putina sare, pâna când se înmoaie. Se scoate din apa, se scurge bine, se pune într-un bol, se adauga untul, laptele si se mixeaza pâna se obtine o consistenta cremoasa. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. La final, se adauga un praf de nucsoara rasa.
Briose cu ciocolata
300 g faina, 200 g iaurt, 150 g zahar, 20 g cacao, 150 g ciocolata, 1 plic praf de copt, 3 oua.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si iaurtul. Se adauga albusurile batute spuma. Se presara faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se omogenizeaza si se toarna compozitia în forme. În mijlocul fiecarei briose se pune o bucatica de ciocolata. Se coc 30 minute la foc moderat.
Comentarii