1 pui, 1 kg bame, o lingura unt, o ceapa mare, o ceasca bors, o lingura bulion sau 4 rosii, 1 pahar vin.
Se prajesc usor bucatile de pui în unt, se adauga ceapa tocata si un praf de sare. Se curata bamele de codite, se oparesc cu bors sau cu otet diluat cu apa. Se clatesc apoi în mai multe ape reci si se scurg bine. Se pun în cratita cu bucatile de pui, se adauga sare, bulion sau rosiile taiate, vinul si 2-3 linguri cu apa. Se lasa sa fiarba înabusit.
Gogosi cu lingura
1 ou, 100 g iaurt, 50 g brânza sarata, 3 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lingurita coaja rasa de lamâie si portocala, 1 plic praf de copt, faina cât cuprinde, zahar pudra, ulei pentru prajit.
Într-un bol se bate oul cu zaharul pâna devine un amestec omogen. Se adauga praful de copt, coaja de lamâie si de portocala, iaurtul si brânza rasa. Se încorporeaza treptat faina pâna se obtine un aluat gros, care nu curge de pe lingura. Se încinge uleiul într-o tigaie adânca. Folosind o lingura, se adauga portii mici de aluat în uleiul încins si se prajesc gogosile pe ambele parti pâna devin aurii. Se scot gogosile pe hârtie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei, apoi se pudreaza cu zahar pudra înainte de servire.
Comentarii