6 ardei mari, 500 g rosii, 2 vinete mari, 2 cepe, 1 ou, 2 lingurite faina, 2 linguri ulei, 1 lingurita zahar, sare, piper, patrunjel si marar tocat.
Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se scutura bine semintele din fiecare ardei. Vinetele coapte, le curatam, le tocam si le amestecam cu cele doua cepe prajite, oul, sarea, piperul si faina. Se umplu ardeii cu aceasta compozitie, se închide fiecare cu cate un capacel de rosie si se prajesc în ulei. Se asaza într-o cratita si se toarna peste ei un sos preparat din rosiile fierte, strecurate prin sita, amestecate cu putina sare, zahar si ulei ce a ramas de la prajitul ardeilor. Peste ardei si peste sosul turnat se presara patrunjel si marar tocat si se da la cuptor sa fiarba încet pana ce se inmoaie ardeii.
Comentarii