1 kg faina, 1 cana cu zahar, 1 cana de ulei, 1 praf de copt stins in 1/2 cana otet diluat sau esenta de lamâie diluata, coaja de la o lamâie, 1 praf de vanilie, 2 linguri cu smântâna sau iaurt, 2 oua, 2 gutui rase pe razatoare cu gauri mari. Se bat cu telul ouale cu zaharul, apoi uleiul treptat si smântâna. Se adauga mirodeniile, gutuile, faina si praful de copt. Se framânta un aluat vârtos. Se lasa la rece 2-3 ore sau de pe o zi pe alta. Se fixeaza la masina de tocat forma de biscuiti spritati (aceasta forma se gaseste in comert). Se trece aluatul prin masina de tocat dupa ce s-a scos sita. Când iese aluatul prin forma de biscuiti, se taie bucati lungi si se asaza in tava unsa cu unt si se dau la cuptor la foc moderat. Biscuitii trebuie sa se coaca albi.
Comentarii