4 felii de rasol de manzat, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1/2 pastarnac, o felie de telina, o legatura de ceapa verde, 1 ardei gras, patrunjel verde, o crenguta de leustean, bors sau bors magic, 2-3 linguri cu smantana, 1 1/2 litru apa, 2 rosii, 1 ou, sare.
Se spala carnea si se pune in oala cu apa rece, la foc mic, sa fiarba incet, se indeparteaza spuma cu sita speciala. Se spumeaza mereu, pana nu se mai observa deloc spuma. Se lasa sa fiarba incet. Cand carnea a fiert pe jumatate se pun orezul si legumele spalate, curatate si taiate cuburi mici. Rosiile se pun curatate si taiate marunt. Se adauga sare si se lasa sa fiarba incet. Cand carnea si legumele sunt fierte se adauga borsul, leusteanul si se lasa sa fiarba. Se scoate apoi leusteanul. Inainte de a servi, se drege cu ou batut si amestecat cu smantana.
Comentarii