500 g carne de manzat (muschi), sare, piper, cimbru, usturoi. Cartofi, varza, patrunjel, marar.
Se spala muschiul, se sterge cu un servet, se taie bucatele mici, patrate, se presara piper, cimbru, se unge cu mujdei de usturoi (cine doreste) apoi se infig pe betele de frigarui, se ung cu putin ulei si se asaza pe gratar. In lipsa gratarului se pot frige intr-o cratita de tuci sau ceaun, se pune ulei si putina apa. Se lasa sa se friga pana scade apa. Se intorc si se ung cu ulei. Cand sunt gata se presara sare si patrunjel tocat. Se servesc cu legumele sote si salate.
Cartofii noi se fierb in coaja. Cand sunt gata se curata si se taie cuburi. Se pun in salatiera, se toarna ulei si se presara patrunjel verde.
Salata: varza se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari sau se taie fiedeluta. Se sareaza, se face apoi un amestec de ulei cu otet de mere, dupa gust, se toarna peste varza si se presara marar tocat fin.
Comentarii