2 oua, 5 linguri cu faina, lapte, ulei, urda.
Se bat ouale bine, se adauga faina, o lingura cu ulei, se amesteca bine cu furculita sau cu un tel mic. In aluatul obtinut se toarna laptele, cate putin, si se amesteca pana ce compozitia capata consistenta unei smantani subtiri. Se unge cu ulei o tigaie cu coada. Se lasa sa se incalzeasca uleiul si, cu un polonic mic, se pune din compozitie, se intinde un strat subtire, cat sa acopere fundul tigaii. Se lasa sa se prajeasca pe o parte, apoi se intoarce cu un cutit lat pe partea cealalta sa se rumeneasca. Cand este gata se rastoarna pe o farfurie.
Umplutura: 50 g unt, 300-500 g urda, 2 oua, sare, 2 linguri cu smantana, putin marar verde.
Se amesteca bine urda, se pune, dupa gust putin marar si zahar. Se umplu clatite. Se pun intr-o tava, se toarna deasupra smantana si se tine la cuptor 10-15 minute.
Comentarii