300 g branza de vaci, 300 g smantana, 5 oua, 2 pahare malai, 1 pahar faina, o lingura zahar, o lingurita rasa sare, 1/2 pachet praf de copt, o lingurita zeama de lamaie, o lingura unt.
Se freaca branza de vaci cu galbenusurile puse pe rand, se adauga smantana, sarea, zaharul, faina, praful de copt si malaiul cernut. Dupa ce amestecul este bine omogenizat, se incorporeaza si albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa bine cu unt si se introduce in cuptorul incins la foc potrivit, aproximativ 40-45 minute. Cand budinca este frumos rumenita si se desprinde usor de marginea tavii este gata.
Clatite cu nuci si frisca
3 oua, o ceasca faina, 1 pahar lapte, 2 linguri ulei, 250 g nuci macinate, 200 g zahar pudra, 1 pachet zahar vanilat, 200 g frisca, sare.
Din oua, faina, lapte, zahar vanilat si sare se prepara un aluat de consistenta unei smantani din care, dupa ce s-a odihnit 30 minute, se prepara foi de clatite. Se macina nucile care se amesteca bine cu 100 g zahar, se presara peste clatite si se ruleaza. Dupa ce toate clatitele sunt gata se asaza intr-un vas si se tin la cuptor 10 minute. Se servesc garnisite cu frisca.
Comentarii