250 g carne, 2 cepe, 1 pachet taitei, 3 oua, 3 linguri cu smântâna, sare, piper, 100 g unt, eventual 1 l lapte. Se fierb taiteii in apa. Se fierbe carnea, se da prin masina de tocat. Se taie ceapa marunt si se caleste in unt sau ulei, fara sa se rumeneasca. Carnea tocata, ceapa calita, untul, sarea, piperul, galbenusurile, smântâna si albusurile batute spuma se amesteca bine cu o lingura si apoi cu mâna. Se unge o cratita cu unt, se presara cu pesmet si se asaza in ea 1/2 din cantitatea de taitei; peste taitei se pune compozitia de carne si se acopera cu restul de taitei. Se bate un ou cu o cescuta mica de lapte si se toarna deasupra. Se pune cratita in cuptor pentru 20 minute. Cine doreste poate fierbe taiteii in lapte. In pasta de carne se pot adauga masline tocate si pasta de sardele. In lipsa de carne se poate prepara din sunca tocata sau parizer de curcan.
Comentarii