1 kg peste, 3 felii paine, 100 ml lapte, 2 oua, 1 morcov, o ceapa, ulei, patrunjel verde, 250 g sos de rosii.
Se curata legumele, se taie felii, se fierb, apoi se scot si se pun in supa bucatile de peste, lasandu-le sa fiarba 20 minute. Pestele se scoate si se lasa sa se raceasca. Se dezoseaza, se da prin masina de tocat impreuna cu feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse. Se amesteca bine cu ouale si patrunjelul verde tocat, putina sare si piper. Se modeleaza chiftelute, se dau prin faina si se prajesc in ulei fierbinte. Se pun intr-un vas si peste ele se toarna sosul de rosii. Se dau la cuptor pentru aproximativ 20 minute.
Tiramisu cu mascarpone
500 g mascarpone, 5 oua, 5 linguri zahar pudra, o cutie piscoturi, 300 ml cafea foarte tare, o lingura cacao.
Se freaca galbenusurile si zaharul pana ce amestecul incepe sa capete culoare alba. Se adauga mascarpone si se amesteca bine. Se bat albusurile sub forma de spuma tare si se incorporeaza amestecului de mai sus. Se stropesc piscoturile cu cafeaua si se tapeteaza cu ei fundul unui bol sau se portioneaza pe cupe. Se acopera cu un strat de mascarpone. Se pune un alt strat de piscoturi cu cafea, un al doilea strat de crema si asa pana se termina piscoturile. Se da la frigider si se lasa la rece cel putin 3 ore. Se serveste rece, pudrata cu cacao.
Comentarii