1/2 kg maruntaie de miel, 1-2 oua, 2 cepe, 1 morcov, 1/2 pastârnac, 1/2 radacina de patrunjel, 3-4 rosii, sare, 1 l apa, 3/4 l zeama de varza, 1 ceasca orez, patrunjel si marar verde. Se curata si se spala zarzavatul, se asaza intr-o oala cu apa la foc. In cazul când avem si oase ramase de la alta mâncare, se spala, se fierb, apoi se ia spuma, dupa care se introduce zarzavatul. Când totul este bine fiert, se strecoara supa si se asaza din nou la foc. Maruntaiele bine curatate se spala si se oparesc in apa clocotita. Se asaza in strecuratoare pentru ca sa se scurga bine toata apa, apoi se taie in bucatele mici si se pun in oala. Se lasa sa fiarba la foc potrivit 30-40 minute. Se fierbe intr-un vas zeama de varza, se ia spuma, dupa care se rastoarna in oala cu ciorba. Se adauga orezul, care a fost bine spalat. Dupa câteva clocote, ciorba este gata. Se da oala la o parte, se potriveste de sare. In cazul când nu este suficient de acra, se adauga zeama de lamâie. Pe deasupra se presara patrunjel verde si marar tocate marunt.
Comentarii