1 kg ciuperci mari, 2 oua, 3 linguri faina, 5 linguri pesmet condimentat, sare, piper, patrunjel.
Ciupercile se taie în felii groase de 1 cm, se condimenteaza bine si se lasa acoperite 10 minute. Se trec apoi prin faina, prin ouale batute bine si, în final, prin pesmet. Se prajesc în ulei sau în unt bine încins. Înainte de a fi servite, se asaza pe un platou si se presara patrunjel taiat marunt.
Prajitura rapida
1/4 cana ulei, 1/2 cana zahar, 2 cani apa, 3 cani faina, 4 linguri marmelada, 1/2 cana nuci pisate, 3 linguri cacao, 1 praf de copt, sare.
Într-un castron se amesteca faina, zaharul, sarea, cacaoa, praful de copt si nucile maruntite fin. Apoi se adauga apa, marmelada si se amesteca, iar la final se pune uleiul. Omogenizam toate ingredientele foarte bine si punem aluatul în tava de cuptor unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptorul încalzit înainte si se lasa 40 de minute. Se verifica daca este coapta, cu o scobitoare. Se taie dupa ce s-a racit.
Comentarii