1 crap de 1-1,5 kg, o cana orez, o ceapa, 50 ml ulei, 150 g nuci pisate, 50 g stafide, sare, piper, patrunjel verde.
Se face umplutura pentru crap din orezul prajit in ulei cu ceapa, care se pune apoi la fiert. Cand este gata, se adauga sare, piper, patrunjel, nucile, stafidele si se amesteca bine. Se da in cateva clocote apoi se lasa deoparte. Se curata crapul si se umple cu compozitia de mai sus. Deasupra se toarna putin ulei si se da la cuptor.
Rulada cu nuca de cocos
400 g biscuiti, 5 linguri zahar, 200 ml lapte, 100 g cacao.
Crema: 5 linguri zahar pudra, 125 g nuca de cocos rasa, 1 pachet unt, 2 plicuri zahar vanilat.
Se pune la fiert laptele, cacaua si zaharul. Dupa ce au dat in clocot, se adauga biscuitii macinati si se amesteca bine pana cand totul devine ca o pasta din care se intind doua foi pe folii. Crema se prepara din unt frecat spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Dupa ce s-a topit untul, se adauga nuca de cocos si se amesteca bine. Cand este gata, se intinde peste foi, se ruleaza si se tine la frigider pana le servim.
Comentarii