1 crap, 3-4 cartofi, 1 morcov, 1 ceapa, 1 patrunjel, 1/2 telina, o foaie de dafin, piper boabe, sare. Legumele curatate si spalate se pun la fiert, fara cartofi. Se spala pestele, se curata de branhii, se scoate osul amar de la baza capului, se indeparteaza intestinele. Apoi se asaza pe gratarul unei tavi speciale de gatit peste sau intr-o tava lunga in care sa incapa pestele intreg. Se toarna peste el zeama in care au fiert legumele. Pestele se acopera cu aceasta zeama. Se pun cartofii curatati si spalati lânga peste. Se fierbe 20 minute. Când este fiert si racit se scoate cu grija sa nu rupa si se pune pe o farfurie lunga. Se toarna peste el putin suc de lamâie si zeama in care au fiert pestele si legumele. Se garniseste cu cartofii fierti, felii de zarzavaturi fierte, patrunjel verde taiat marunt. Se poate servi cu sos de usturoi, maioneza sau ulei si suc de lamâie.
Comentarii