5 oua, 250 g zahar pudra, 1 lingura faina, 1 l lapte, 1 plic zahar vanilat, 1 plic de gelatina, 100 g stafide, 2 linguri ciocolata rasa sau cacao, 300 g frisca, 2-3 lingurite rom. Galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si faina se freaca bine 15 minute. Se toarna laptele clocotit si, amestecând mereu deasupra aburului, se fierbe pâna ajunge un sos potrivit. Luata de pe foc se adauga gelatina. Apoi se incorporeaza albusurile batute spuma tare, având grija sa se amestece pâna la racire. Crema racita si ingrosata la consistenta unei smântâni se imparte in doua. O parte se amesteca cu stafidele tinute in rom. Se toarna in forma udata cu apa si se da la frigider. In restul de crema se amesteca usor ciocolata rasa pe razatoarea cu gauri mari sau se pune cacao dizolvata in foarte putina apa sau lapte. Dupa 5 minute se asaza si aceasta crema in aceeasi forma. Se pastreaza la frigider 2 ore si se rastoarna pe platou. Se serveste cu frisca.
Comentarii