500 g fidea, 350 g ciuperci, 3 linguri ulei, 2 catei usturoi, zeama de la o jumatate de lamaie, 2 linguri patrunjel verde tocat, sare, piper.
Se infierbanta 3 linguri de ulei in care se calesc usturoiul si ciupercile spalate si taiate in lamele subtiri. Dupa ce s-au calit se sareaza, se pipereaza si se pun la cuptor pentru 10 minute. Se adauga apoi zeama de lamaie si patrunjelul. Intre timp se fierbe fideaua, se strecoara, se pune pe un platou si se amesteca bine cu ciupercile.
Inghetata fina cu zmeura
250 g zmeura, 100 g zahar, 250 g iaurt, o jumatate lamaie, 2 albusuri, 3 foi gelatina.
Se spala bine zmeura, se trece prin sita, apoi se adauga zaharul, iaurtul, zeama de lamaie; se amesteca bine, se inmoaie gelatina in apa rece, apoi se trec foile moi in alt vas cu 3 linguri de apa si se topesc la bain-marie. Cand s-au topit, se lasa sa se raceasca si se amesteca usor, cu compozitia de zmeura si iaurt. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in tot amestecul. Se toarna in forme, se lasa la congelator 3 ore.
Comentarii