Ouale batute (jumarile sau scrobul) se pot amesteca si praji impreuna cu alte alimente: ficat de pasare, ciuperci fripte inabusit, codite de ceapa verde taiate mic, mazare sote, brânza de burduf sau bucatele de sunca, cârnat, rosii etc. Pentru scrob cu ciuperci pregatim 5-6 oua, 2 linguri unt sau ulei, ciuperci. Se pune untul la incalzit. Se toarna ouale batute si se amesteca apoi cu ciupercile facute tocanita. Se amesteca pâna se leaga oul. Sau se pune untul cu coditele de ceapa verde taiate marunt, la foc mic si când se infierbânta bine untul se toarna ouale batute si se amesteca mereu. Se servesc calde. Daca preferam scrob cu smântâna, se pune untul la infierbântat. Se bat ouale intr-un castron, se amesteca cu smântâna in care s-a pus o lingurita plina cu faina, sare, si se toarna peste untul fierbinte. Se amesteca usor cu furculita pâna se leaga bine. Se serveste imediat.
Comentarii