1,500 kg limba de vaca, 200 g untura, 100 g unt, 2-3 cepe, 750 g ciuperci, 2-3 morcovi, 1 telina, foi de dafin, 1 capatâna de usturoi, 3 g piper boabe, 100 g bulion pasta, 100 ml vin, verdeata. Limba se spala, i se da sare si se prajeste intr-o cratita in untura fierbinte. Dupa ce s-a prajit se scoate si in untura care a ramas se adauga morcovii, ceapa si telina curatite, spalate si taiate felii. Când acestea s-au rumenit se sting cu bulion si cu supa de oase sau cu apa. La acest sos se adaug limba, cimbrul, usturoiul curatat si spalat (tocat), piperul boabe si foile de dafin, se lasa la fiert 2 ore, dupa care se scoate limba, se curata de pielita si se taie câte 2-3 felii la portie. Sosul se strecoara peste limba. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii, se calesc in unt si se adauga la limba cu sos. Se potriveste de sare si se adauga vinul. Se mai fierb 15-20 minute impreuna. Se serveste cu verdeata tocata marunt.
Comentarii