1 kg carne spata sau piept de vitel, 1 kg ciuperci, o ceapa, o lingura unt, sare, piper, 5 lingurite faina, 5 lingurite bulion de rosii sau 10 rosii, 2 cesti zeama de carne, o legatura patrunjel tocat.
Se pune untul intr-o cratita si cand se infierbanta, se adauga ceapa, sarea si apoi carnea taiata in bucati. Se lasa sa se prajeasca incet. Cand capata culoare, se adauga faina si bulionul de rosii sau rosiile proaspete. Se amesteca bine si se toarna apoi zeama de carne. Ciupercile spalate si curatate, se oparesc cu apa clocotita, se taie in felii si se pun peste vitel. Se presara piperul si se lasa mancarea sa fiarba incet, aproximativ o ora. Nu trebuie sa fie prea scazuta. La sfarsit se presara patrunjelul tocat.
Dulceata de caise verzi
75-80 caise verzi cu samburi neformati, 1,250 kg zahar, lamaie, 4 pahare apa.
Se spala caisele, se inteapa cu un ac de mai multe ori, se pun in apa rece si se schimba apa de 10-12 ori. Se scot din apa rece, se pun intr-un tifon si se scufunda in apa clocotita de trei ori, apoi se lasa sa se scurga. Se lasa zaharul cu apa sa fiarba si cand se face siropul se pun caisele si se lasa sa fiarba la foc mic pana se leaga siropul. Se pune zeama de la o lamaie, se da la foc tare si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se lasa la racit, apoi se toarna in borcane.
Comentarii