1,5 kg peste, 100 ml ulei, 2 linguri faina, 2 linguri otet, 2 linguri bulion, 2 foi de dafin, piper boabe, sare.
Se pregateste pestele si se prajeste în ulei. Se lasa sa se raceasca. În tigaia în care s-a prajit pestele, se mai adauga ulei si când este fierbinte, se pune un vârf de lingura de faina, care se stinge cu otet de vin îndoit cu apa. Se pun bulionul de rosii, foile de dafin, piper. Pentru 1 kg de peste sunt necesare doua cesti de sos. La final se potrivesc gustul sarat si acru.
Budinca de clatite cu spanac
1 kg spanac, 2 linguri unt, o lingura faina, o lingura brânza rasa.
Pentru clatite: 2 oua, o ceasca lapte, o ceasca faina, sare.
Se face un piure de spanac. Separat se fac 12 clatite. Se unge bine cu unt o cratita de marimea clatitelor, se asaza o clatita pe fund si 3-4 pe margini, ca odata cratita plina, sa poata fi întoarse deasupra si toata budinca sa fie îmbracata în clatite. Se pun un strat de piure de spanac, o clatita si asa mai departe, pâna când se umple cratita. Se întorc deasupra clatitele de pe margini, se stropeste budinca cu unt si se da la cuptor sa se rumeneasca. Când este gata, se rastoarna si se presara deasupra brânza rasa.
Comentarii