• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 28 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 28 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Morcovi cu smantana

Morcovi cu smantana

15 septembrie 2020
in Retete culinare
A A

 1 kg morcovi tineri, 2 linguri unt, 2 cesti zeama de carne sau apa, 2 linguri rase zahar, sare, o ceasca smantana, o lingurita faina.

 Se rad morcovii, se pun intr-o cratita cu doua linguri de unt, doua cesti de apa sau zeama de carne, doua linguri rase de zahar si sare. Se lasa sa fiarba inabusit, la foc potrivit, miscand cratita din cand in cand ca sa nu se prinda pe fund. Cand sunt gata, sosul trebuie sa fie destul de scazut. Se amesteca separat smantana cu faina si se toarna deasupra. Cum s-au infierbantat, se servesc.

Prajitura cu visine si nuca

 3 albusuri, 4 linguri zahar, o lingurita praf de copt, 1 zahar vanilie, 3-4 linguri visine fara samburi, 10-11 mieji nuca, o lingura ulei.

 Pentru ornat: ciocolata menaj, lapte.

 Se foloseste o tava de dimensiuni 29/23 cm. Intr-un vas se pun albusurile si se bat spuma tare, se adauga praful de copt apoi zaharul, vanilia si se continua mixarea pana se topeste zaharul. Se adauga faina, se omogenizeaza, apoi uleiul si la sfarsit se pun visinele si nuca taiata. Se amesteca totul usor pentru incorporare dupa care se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit iar dupa ce s-a copt se lasa la racit. Se scoate prajitura din tava si se orneaza cu ciocolata topita.

ShareTweet
Articolul precedent

Uleiuri antiimbatranire

Urmatorul Articol

Ar putea ufologia sa devina o stiinta?

Articole Similare

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Femina Club

Piure de telina

5 mai 2025

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara...

Femina Club

5 mai 2025

Pizza rulata 550 g aluat pizza, 150 g sos de rosii, 500...

Femina Club

Oua umplute

22 aprilie 2025

6 oua, 100 g piept pui fiert si tocat, 2 linguri maioneza,...

Urmatorul Articol

Ar putea ufologia sa devina o stiinta?

Ati auzit de “jurnalismul galben”?

Viata, de la inceputuri

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

22 mai 1176 – Tentativa de asasinare a lui Saladin

26 mai 2025

Saladin a fost primul sultan al Egiptului si Siriei si fondatorul dinastiei...

Citeste mai departe
Blitz

Iubirea nu cunoaste bariere în filme

26 mai 2025

Filmele în care personajele principale se îndragostesc în ciuda diferentelor de clasa...

Citeste mai departe
Blitz

Manastirea medievala de la Igris

26 mai 2025

Pasionatii de istorie si arheologie pot descoperi expozitia „Manastirea cisterciana de la...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

„Mitul” celor doi litri de apa

26 mai 2025

Diverse surse medicale au creat un mit referitor la consumul zilnic de...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten luminos

26 mai 2025

Vitaminele, antioxidantii, celelalte componente ale mastilor naturale îsi arata efectele benefice asupra...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 26 mai – 1 iunie 2025

26 mai 2025

BERBEC 21.03-20.04: Tema principala în aceasta saptamâna este o concentrare puternica pe...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.