500 g carne vita, 500 g carne porc, 4 cepe, 4 cartofi mari, 200 g cascaval ras, 2 oua, 300 g smantana, 100 g unt, sare, piper, o legatura marar verde.
Carnea se toaca si se caleste in ulei cu ceapa, apoi se pune marar tocat, sare si piper. Cartofii se curata, se spala, apoi se taie felii si se calesc in ulei incins. Se unge o tava cu unt si se pun un rand de cartofi, un rand de carne pana se termina ingredientele. La sfarsit se toarna deasupra smantana batuta cu ouale, sare, piper si cascavalul ras, dupa care se da la cuptor pana se rumeneste.
Foi cu crema de lamaie
4 linguri ulei, 5 oua, 250 g zahar, 350 g miere, 2 lingurite bicarbonat sau amoniac, faina cat cuprinde.
Se prepara un aluat din care se fac foi subtiri cat muchia de cutit, care se coc in tava tapetata cu faina si se inteapa cu furculita.
Crema de lamaie: 400 ml lapte, 200 g zahar, 3 linguri de amidon alimentar, 250 g unt, 2 pachete de zahar vanilat, o lamaie.
Laptele se fierbe cu zaharul, se adauga amidonul alimentar dizolvat in putin lapte rece si se fierbe pana se ingroasa. Separat, se freaca untul cu zaharul vanilat, pana se face ca o spuma, apoi se incorporeaza si crema din lapte, racita intre timp, si se adauga zeama de lamaie, dupa gust.
Glazura: 2 linguri zahar, 2 linguri cacao, 2 linguri apa, unt cat o nuca.
Dupa ce se umplu foile cu crema, se pune deasupra glazura facuta din ingredientele de mai sus.
Comentarii