1 muschi de vita de 1 kg, o lingura unt sau ulei, sare, piper, o lingurita faina, 2-3 linguri zeama de carne, 1 pahar vin rosu, câteva felii de pâine.
Se curata muschiul de vita de pielite, se taie felii groase de un deget si pe fiecare felie se presara piper si se unge pe o parte si pe alta cu unt sau cu ulei. Intr-o tigaie se topeste o bucatica de unt, se pun feliile si se prajesc la foc iute, intorcându-le o singura data. Când se ia friptura de pe foc, se presara sare. Se pregatesc crutoanele, atât cât sa nu fie prea uscate si se pun peste fiecare felie de carne. In tigaia in care s-a prajit carnea se adauga faina, putina zeama de carne concentrata si vinul rosu. Se fierbe sosul, se amesteca si când a scazut, se toarna peste bucatile de carne.
Sufleu de piersici
600 g piersici, 8 linguri zahar, 10 albusuri.
Se scot sâmburi de la piersici si se pun fructele pe foc cu zaharul. Când au scazut bine se trec printr-o sita deasa. Albusurile se bat ca la bezea si se amesteca usor cu piureul de piersici rece. Se unge o forma cu unt, se pune compozitia si se da la cuptor cu focul potrivit. Dupa 20-30 minute este gata. Se serveste imediat.
Comentarii