• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 1 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 1 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Omul de zapada (tort)

Omul de zapada (tort)

25 decembrie 1999
in Retete culinare
A A

500 g biscuiti, 250 g nuci sau alune macinate, 50 g cacao, 1/2 l lapte cu 250 g zahar, doua albusuri, 120 g zahar pudra, câteva drajeuri de ciocolata, o bucata jeleu rosu.  Într-un castron se pun la înmuiat 500 g biscuiti din comert sau cozonac uscat cu 1/2 l lapte îndulcit cu 250 g zahar. Dupa ce s-a înmuiat se adauga 250 g nuci sau alune macinate, 50 g cacao si eventual putin rom. Se amesteca totul împreuna. Consistenta pastei trebuie sa fie potrivita. Daca este sfarâmicioasa se adauga lapte, daca e prea moale, nuci macinate. Se împarte pasta în trei parti neegale. Din partea mai mare se face un bulgare mare pentru corp, un bulgare mic pentru cap si din restul compozitiei jobenul. Dupa ce s-a modelat trupul se asaza pe o farfurie rotunda de tort si pe trup se fixeaza capul cu ajutorul unei scobitori. Separat se bat spuma 2 albusuri împreuna cu 120 g zahar pâna se leaga si devine lucioasa (eventual se bate pe aburi ca pentru bezele). Cu aceasta crema alba se glaseaza tortul turnând câte putin cu lingurita ca sa se îmbrace bine capul si corpul. Din restul compozitiei se face jobenul si un cilindru. Din drajeuri de ciocolata se fac nasturi si ochii, din jeleu galben nasul si din jeleu rosu gura. Se înfige o ramurica de brad în chip de matura tinuta sub brat.

ShareTweet
Articolul precedent

MIRCEA BODOLAN„Nu visez castele, masini de lux…”

Urmatorul Articol

Christopher Franke, un veteran

Articole Similare

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Urmatorul Articol

Christopher Franke, un veteran

NOBEL '99      Omul care poate filma o reactie chimica!

Femeia care simte pulsul Terrei

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

26 iunie 363 d.Hr. – Moartea împaratului roman Iulian Apostatul

30 iunie 2025

În vara anului 363 e.n., împaratul Flavius Claudius Iulianus, cunoscut în istoriografia...

Citeste mai departe
Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Citeste mai departe
Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Citeste mai departe
Femina Club

Leac redutabil

30 iunie 2025

Suparatoarea acnee are în propolis un remediu valoros. S-a demonstrat ca propolisul...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 30 iunie – 6 iulie 2025

30 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa energie care îmbunatateste si extinde lucrurile, motiv...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.