• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 1 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 1 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Orez cu fructe de mare

Orez cu fructe de mare

25 septembrie 2014
in Retete culinare
A A

 300 g orez, 600g fructe de mare, 1 litru supa de legume, 100 ml vin alb, 1 fir de praz, 3-4 catei de usturoi, sare, piper, 3-4 linguri ulei de masline, o legatura patrunjel

 Prazul taiat marunt se caleste in uleiul de masline incins si cu usturoiul taiat marunt, pâna se inmoaie prazul. Orezul se spala si se pune peste praz, calindu-se pâna devine translucid. Apoi se adauga si fructele de mare decongelate, se pune si un polonic din supa de legume si vinul alb. Se lasa sa fiarba tot la foc mic, amestecând din când in când. Atunci când se absoarbe supa, se mai adauga treptat câte un polonic, atât cât este nevoie ca sa fiarba orezul. Spre final se adauga si patrunjelul tocat marunt si se potriveste de sare si piper.

Tarta cu mere

 120 g unt, 70 g zahar, 1 ou mare, o cana faina, o lingurita praf de copt, 8 mere, o lingura cu vârf de scortisoara, 5-6 linguri gem de caise, o lingura suc de lamâie

 Untul si zaharul se bat cu mixerul pâna devin spuma, se adauga apoi oul si faina amestecata separat cu praful de copt, pusa treptat. Aluatul rezultat se tine la frigider 15-20 minute. Se unge cu unt si se tapeteaza o forma de tarta, se pune aluatul in forma. Peste aluat se pun merele curatate si taiate felii, astfel incât sa se acopere toata suprafata. Se pudreaza cu scortisoara, se adauga 2 linguri cu zahar si se da la cuptorul incins pentru aproximativ o ora, la foc mic, pâna când capata o culoare aurie. Intre timp, intr-o tigaie, se incalzeste gemul de caise amestecat cu sucul de lamâie pâna se formeaza un sos subtire. Se scoate tarta din cuptor si se unge cu sosul caldut.

ShareTweet
Articolul precedent

Un (alt) fel de paduri

Urmatorul Articol

Ten perfect

Articole Similare

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Urmatorul Articol

Ten perfect

Edgar Mitchell un astronaut vizionar

Clipe fierbinti in Razboiul Rece

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

23 octombrie 1812 – Complotul generalului Malet

27 octombrie 2025

În zorii zilei de 23 octombrie 1812, la Paris, generalul Claude François...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar: „Oameni obisnuiti”

27 octombrie 2025

În septembrie 2025, lumea filmului a pierdut o legenda: Robert Redford, regizorul...

Citeste mai departe
Blitz

Calatorie în lumea de dincolo

27 octombrie 2025

Palatul Sutu gazduieste, din 23 octombrie, expozitia „Calatoria în lumea de dincolo....

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Beneficiile orei standard permanente

27 octombrie 2025

Schimbarea anuala a orei oficiale are la baza ratiuni exclusiv economice, care...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten ferm si luminos

27 octombrie 2025

Aspectul sanatos, tanar, frumos al tenului bine hidratat se mentine si cu...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 27 octombrie – 2 noiembrie 2025

27 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa obiectivitate pentru a putea vedea cum va...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.