6 oua, 1 albus, 100 g faina, 1 paharel apa calda, drojdie cat o aluna, sare, 200 ml ulei pentru prajit.
Se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie în doua pe lungime. Din timp se pregateste aluatul în care vor fi prajite ouale: se cerne faina într-un castron, se face loc la mijloc, se pune o lingurita de ulei, un varf de cutit de sare si un paharel de vin cu apa calduta în care s-a inmuiat drojdia. Se amesteca cu furculita pana se obtine un aluat fara cocoloase, subtire ca o smantana. Se acopera cu o farfurie si se lasa sa dospeasca la loc cald 2 ore. Cu putin înainte de întrebuintare, se adauga un albus batut spuma; în aceasta pasta se pun pe rand jumatatile de ou, cautand sa fie acoperite cu aluat, se scot si se prajesc în ulei bine încins. Le punem pe farfurie si le servim cu salate.
Comentarii