• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 3 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 3 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Pasta de vinete in aspic

Pasta de vinete in aspic

27 iunie 2018
in Retete culinare
A A

 1 kg vinete, 400 g ardei grasi rosii, 200 g iaurt, 3 linguri vin, 2 catei usturoi, 2-3 linguri gelatina pudra, 3 linguri otet cu tarhon, sare.

 Se coc vinetele si ardeii, se curata usturoiul si se piseaza. Se incalzesc otetul si vinul la foc mic. Se adauga gelatina. Se amesteca continuu 2 minute, pana se dizolva gelatina. Vinetele se curata si se storc usor intr-un tifon, eliminand zeama amara. Ardeii, se curata de pielita si de seminte, se taie bucati. Vinetele, ardeii si usturoiul se fac pasta cu ajutorul mixerului, apoi se trec prin sita, pentru a inlatura semintele vinetelor. Se adauga gelatina dizolvata si iaurtul apoi sare si putin piper, dupa gust. Se amesteca bine toata compozitia si se toarna intr-un vas. Se lasa 12 ore in frigider. Inainte de a o servi, pasta de vinete se desprinde usor cu lama unui cutit rasturnand-o apoi pe un platou.

Piscoturi cu crema de ciocolata

 20 piscoturi, 100 g ciocolata cu lapte, 200 ml frisca, 100 g crema de branza, cafea, 50 g ciocolata, o lingurita unt, fulgi nuca de cocos.

 Intr-o cratita se adauga ciocolata rupta bucatele, impreuna cu frisca si se pune pe foc amestecand continuu pana ce se omogenizeaza. Se acopera crema cu folie alimentara si se da la rece. Dupa ce s-a racit se mixeaza pana ce isi dubleaza volumul, se adauga crema de branza, care se mixeaza inainte si se amesteca bine totul. Fiecare piscot se insiropeaza cu putina cafea, apoi se adauga crema de ciocolata. Deasupra se pune un alt strat de piscoturi insiropate. Se topesc ciocolata (50 g) cu untul si se glazureaza piscoturile. Se decoreaza cu nuca de cocos.

ShareTweet
Articolul precedent

Alegeti formula adecvata

Urmatorul Articol

Fosti directori CIA despre OZN

Articole Similare

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Urmatorul Articol

Fosti directori CIA despre OZN

Flotila de sinucigasi a lui Hitler

Multiversul, un poem cu mai multe strofe

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

20 noiembrie 284 d.Hr. – Diocletian este proclamat împarat

23 noiembrie 2025

Pe 20 noiembrie 284 d.Hr., la Nicomedia, un moment crucial a marcat...

Citeste mai departe
Blitz

De la figuranti la superstaruri: povesti uimitoare ale actorilor

23 noiembrie 2025

Actori faimosi care si-au început cariera muncind din greu, ca simplu figuranti?...

Citeste mai departe
Blitz

Fragilitatea Eternului

23 noiembrie 2025

O expozitie-eveniment, unica în România, „Fragilitatea Eternului. De la Pompeii la Grand...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Omul contemporan, între post si abuzul alimentar

23 noiembrie 2025

Celebrul filosof Arthur Schopenhauer ne amintea un adevar comun, atât de banal...

Citeste mai departe
Femina Club

Agresiunile sezonului rece

23 noiembrie 2025

Iarna, când temperaturile scad si aerul devine din ce în ce mai...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 24-30 noiembrie 2025

23 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Sunteti norocosi! Urmeaza o saptamâna productiva si aveti avantajul de...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.