500 g carne macra, 500 g ciuperci, 100 g unt, 1 ceapa, 250 ml lapte, 1 ou, o cuisoara, 2-3 boabe de ienibahar, castraveti acri, sare si piper. Bucatile de carne (curatate si spalate) se prajesc usor, se adauga ceapa curatata si taiata in sferturi, laptele, sare dupa gust, foarte putina apa si se lasa sa fiarba cu vasul acoperit, pâna când compozitia scade bine. Carnea se lasa sa se raceasca, apoi se trece de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ciupercile curatate, spalate in mai multe ape, fierte in apa cu putina sare si racite. Separat se freaca untul, pâna se obtine o pasta spumoasa, se adauga dupa gust, ienibaharul si cuisoara pisata fin, apoi carnea cu ciupercile, sare dupa gust se amesteca bine si se asaza frumos pe un platou sau farfurioare. Se orneaza cu felii de ou fiert si de castraveti acri.
Friptura de porc cu alune
550 g muschi file de porc, 200 g frunze proaspete de salvie,...
Comentarii