• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 16 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 16 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Pateu de iepure de casa sau vânat

Pateu de iepure de casa sau vânat

3 martie 2004
in Retete culinare
A A

            1 iepure (partea carnoasa), 500 g carne de porc (pulpa din fata), 600 g slanina proaspata, 2-3 g piper pisat, nucsoara rasa, 50 ml coniac, sare, muschiuleti de la iepure. Dupa ce iepurele a fost jupuit, se marineaza sau se prepara proaspat. Se scoate toata carnea de pe oase si se curata de pielite. Carnea de iepure si de porc se trec prin masina de tocat cu sita deasa. Se amesteca bine si se adauga câte putina apa (câteva linguri), piperul, nucsoara, coniacul, 100 g slanina taiata cuburi (dupa ce a fost fiarta) si sare dupa gust. Jumatate din compozitie se asaza intr-o forma tapetata cu felii foarte subtiri de slanina. La mijlocul compozitiei, se pun muschiuletii inveliti in slanina si se acopera cu restul de compozitie. Feliile de slanina de pe marginile formei se intorc peste compozitie. Se pote acoperi si cu un aluat simplu (din apa si faina). Forma umpluta se asaza intr-o tava cu apa clocotita si se introduce la cuptor incins, sa fiarba. Se acopera cu o hârtie unsa cu grasime, sa nu se arda. Dupa ce s-a copt, se scoate forma din cuptor, se curata de coca, se da la rece. Se acopera cu un fund si o greutate, ca sa se preseze si se tine pâna a doua zi. Se scoate pateul, scufundând fundul vasului in apa clocotita. Se rastoarna pe un platou si se da la rece. Se serveste taiat in felii. Feliile de pateu se glaseaza cu aspic taiat in diferite forme.

ShareTweet
Articolul precedent

23 – 29 februarie

Urmatorul Articol

Sportivii pot de-acum rasufla usurati

Articole Similare

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Femina Club

Salata de toamna

17 septembrie 2025

4 pere, o telina, 4 lingurite nuci tocate, 3 linguri bulion, 2...

Femina Club

Gaina rasol

7 septembrie 2025

1 gaina, 23 litri apa, zarzavat de supa, o ceapa, 10 cartofi,...

Urmatorul Articol

Sportivii pot de-acum rasufla usurati

Aplicatii neasteptate

Rapiti de OZN-uri

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

9 octombrie 1859 – S-a nascut Alfred Dreyfus, victima celei mai mari erori judiciare

15 octombrie 2025

Alfred Dreyfus a fost un ofiter francez de origine evreiasca, cunoscut în...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai palpitante filme despre supravietuire

15 octombrie 2025

Filmele de supravietuire au fascinat dintotdeauna publicul prin povestiri intense despre lupta...

Citeste mai departe
Blitz

Obiecte cu poveste

15 octombrie 2025

O parte esentiala a patrimoniului etnografic, teascurile pentru presat struguri vor putea...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Când „dulcele” devine amar

15 octombrie 2025

Atrasi de produsele comestibile cu gust dulce, copiii fiind cei mai rasfatati...

Citeste mai departe
Femina Club

In atentie decolteul si gâtul

15 octombrie 2025

Preocupate excesiv de aspectul obrazului, uitam adesea ca decolteul si gâtul au...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 13-19 octombrie 2025

15 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta perioada aveti sansa de a clarifica si explica...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.