1 iepure (partea carnoasa), 500 g carne de porc (pulpa din fata), 600 g slanina proaspata, 2-3 g piper pisat, nucsoara rasa, 50 ml coniac, sare, muschiuleti de la iepure. Dupa ce iepurele a fost jupuit, se marineaza sau se prepara proaspat. Se scoate toata carnea de pe oase si se curata de pielite. Carnea de iepure si de porc se trec prin masina de tocat cu sita deasa. Se amesteca bine si se adauga câte putina apa (câteva linguri), piperul, nucsoara, coniacul, 100 g slanina taiata cuburi (dupa ce a fost fiarta) si sare dupa gust. Jumatate din compozitie se asaza intr-o forma tapetata cu felii foarte subtiri de slanina. La mijlocul compozitiei, se pun muschiuletii inveliti in slanina si se acopera cu restul de compozitie. Feliile de slanina de pe marginile formei se intorc peste compozitie. Se pote acoperi si cu un aluat simplu (din apa si faina). Forma umpluta se asaza intr-o tava cu apa clocotita si se introduce la cuptor incins, sa fiarba. Se acopera cu o hârtie unsa cu grasime, sa nu se arda. Dupa ce s-a copt, se scoate forma din cuptor, se curata de coca, se da la rece. Se acopera cu un fund si o greutate, ca sa se preseze si se tine pâna a doua zi. Se scoate pateul, scufundând fundul vasului in apa clocotita. Se rastoarna pe un platou si se da la rece. Se serveste taiat in felii. Feliile de pateu se glaseaza cu aspic taiat in diferite forme.
Comentarii