1,500 kg peste, 1 kg rosii, o ceapa, 5 catei usturoi, 250 g spanac, 250 g macris, 5 lingurite patrunjel tocat, 5 lingurite marar tocat, 5 linguri ulei, o lingura ceapa verde, sare, piper, o lamaie.
Curatam pestele. Daca este mic (scrumbii, guvizi etc.), il lasam întreg, iar daca este mare (chefal, calcan etc.), îl taiem în bucati. Taiem ceapa, pisam usturoiul si le prajim în ulei încins într-o cratita adanca. Apoi punem rosiile proaspete, taiate în bucati mici, curatate de seminte. Adaugam spanacul, macrisul, precum si ceapa verde, taiate. Prajim totul pana se inmoaie. Presaram marar si patrunjel, tocate marunt, sare si piper. Turnam apa rece, acoperim cu un capac si lasam sa dea în clocot. Pe urma punem pestele în cratita si lasam sa fiarba la foc mic. Cand pestele se patrunde si sosul se îngroasa, scoatem mancarea într-o farfurie si garnisim cu felii de lamaie.
Comentarii