500-600 g peste, unt, 2 cepe, sare, piper, vin, 3 oua, o legatura verdeata.
Intr-o cratita unsa cu unt se pun cepele taiate pestisori, iar pe deasupra pestele curatat si spalat. Se presara sare si piper, se toarna vinul si dupa ce s-a acoperit pestele cu o hartie de copt unsa cu unt, se lasa la cuptor, la foc mic, aproximativ 30 minute. Galbenusurile se freaca bine cu smantana, se sareaza, se adauga verdeata tocata marunt si se toarna peste peste inainte de a-l servi.
Placinta creata
1 pachet de foi pentru placinta, branza de oaie nu prea sarata, putin ulei sau unt topit, 1 litru lapte.
Se intind cate 2 foi (suprapuse), se ung putin cu ulei sau unt, se presara branza rasa, se increteste ca un evantai si se pune asa, incretita, intr-o tava unsa, pana se umple tava, se unge un pic cu grasime si se baga la cuptor. Cand este gata se toarna laptele cald peste placinta si se mai tine la cuptor (oprit) inca 2-4 minute. Se mai pot pune in lapte zahar si vanilie si in acest caz placinta devine dulce.
Comentarii