Aluat de pizza, 200 g rosii decojite, sare, piper, zahar.
Umplutura: 2 vinete (500 g), 8 linguri ulei, 300 g carne tocata, 2 catei de usturoi, o legatura cimbru, o salata creata, 120 g cascaval.
Se fierb rosiile taiate marunt 15 minute, la foc potrivit si se potriveste de sare, piper si zahar. Vinetele, spalate si curatate de coaja, se taie felii, se prajesc pe ambele parti in 3 linguri cu ulei incins, apoi se scot. Se prajeste si carnea tocata in aceeasi tigaie, adaugand inca o lingura de ulei si se adauga usturoiul zdrobit. Se pun vinetele peste carne si se adauga sare, piper si frunzulite de cimbru. Se spala salata, se scurge si se taie fasii, iar cascavalul se rade. Se asaza aluatul de pizza pe o tava unsa cu ulei, se lasa sa creasca si se unge cu sosul de rosii. Deasupra se intinde amestecul de vinete cu carne tocata, fasiile de salata si se presara cascavalul ras. Se stropeste cu uleiul ramas si se coace 20 de minute in cuptorul incins.
Prajitura cu aluat ras
Aluat: 150 g unt, 250 g zahar, 3 galbenusuri, o lingura rom, vanilie, faina cat cuprinde, 1 praf de copt.
Glazura: 3 albusuri, 100 g zahar, 3-4 linguri marmelada, 50 g nuci.
Se freaca untul cu zaharul si vanilia 10-15 minute. Se adauga galbenusurile, praful de copt dizolvat in putin lapte, romul si treptat faina, pana se obtine un aluat tare. Se framanta bine, apoi se imparte aluatul in trei parti. Din 2/3 se intinde cu mana o foaie intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se unge deasupra cu un strat subtire de marmelada, peste care se pun albusurile batute spuma, amestecate cu zaharul pudra si nucile trecute prin masina. Peste aceasta umplutura se rade, pe partea mare a razatoarei, aluatul oprit, repartizandu-l in mod egal pe toata suprafata. Se coace la foc potrivit si se taie calda.
Comentarii