• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 2 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 2 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Pizza cu vinete

Pizza cu vinete

4 iulie 2019
in Retete culinare
A A

 Aluat de pizza, 200 g rosii decojite, sare, piper, zahar.

 Umplutura: 2 vinete (500 g), 8 linguri ulei, 300 g carne tocata, 2 catei de usturoi, o legatura cimbru, o salata creata, 120 g cascaval.

 Se fierb rosiile taiate marunt 15 minute, la foc potrivit si se potriveste de sare, piper si zahar. Vinetele, spalate si curatate de coaja, se taie felii, se prajesc pe ambele parti in 3 linguri cu ulei incins, apoi se scot. Se prajeste si carnea tocata in aceeasi tigaie, adaugand inca o lingura de ulei si se adauga usturoiul zdrobit. Se pun vinetele peste carne si se adauga sare, piper si frunzulite de cimbru. Se spala salata, se scurge si se taie fasii, iar cascavalul se rade. Se asaza aluatul de pizza pe o tava unsa cu ulei, se lasa sa creasca si se unge cu sosul de rosii. Deasupra se intinde amestecul de vinete cu carne tocata, fasiile de salata si se presara cascavalul ras. Se stropeste cu uleiul ramas si se coace 20 de minute in cuptorul incins.

Prajitura cu aluat ras

 Aluat: 150 g unt, 250 g zahar, 3 galbenusuri, o lingura rom, vanilie, faina cat cuprinde, 1 praf de copt.

 Glazura: 3 albusuri, 100 g zahar, 3-4 linguri marmelada, 50 g nuci.

 Se freaca untul cu zaharul si vanilia 10-15 minute. Se adauga galbenusurile, praful de copt dizolvat in putin lapte, romul si treptat faina, pana se obtine un aluat tare. Se framanta bine, apoi se imparte aluatul in trei parti. Din 2/3 se intinde cu mana o foaie intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se unge deasupra cu un strat subtire de marmelada, peste care se pun albusurile batute spuma, amestecate cu zaharul pudra si nucile trecute prin masina. Peste aceasta umplutura se rade, pe partea mare a razatoarei, aluatul oprit, repartizandu-l in mod egal pe toata suprafata. Se coace la foc potrivit si se taie calda.

ShareTweet
Articolul precedent

Tenul si temperaturile ridicate

Urmatorul Articol

Dovezi OZN si opacitatea autoritatilor

Articole Similare

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Urmatorul Articol

Dovezi OZN si opacitatea autoritatilor

Los Angeles, februarie1942

Noile mostre lunare, asteptate cu nerabdare

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

23 octombrie 1812 – Complotul generalului Malet

27 octombrie 2025

În zorii zilei de 23 octombrie 1812, la Paris, generalul Claude François...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar: „Oameni obisnuiti”

27 octombrie 2025

În septembrie 2025, lumea filmului a pierdut o legenda: Robert Redford, regizorul...

Citeste mai departe
Blitz

Calatorie în lumea de dincolo

27 octombrie 2025

Palatul Sutu gazduieste, din 23 octombrie, expozitia „Calatoria în lumea de dincolo....

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Beneficiile orei standard permanente

27 octombrie 2025

Schimbarea anuala a orei oficiale are la baza ratiuni exclusiv economice, care...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten ferm si luminos

27 octombrie 2025

Aspectul sanatos, tanar, frumos al tenului bine hidratat se mentine si cu...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 27 octombrie – 2 noiembrie 2025

27 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa obiectivitate pentru a putea vedea cum va...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.