800 g praz, 2 catei usturoi, 3 linguri ulei de masline, 100 g cascaval, 200 g smantana grasa, 50 g mix seminte, cimbru, sare, piper.
Se curata prazul, se spala sub jet de apa rece si se taie oblic in bucati de circa 2-3 cm. Se caleste bine in ulei incins impreuna cu usturoiul taiat felii subtiri, pana se inmoaie. Se ia vasul de pe foc, se adauga cimbrul, sare si piper, dupa gust, se pun jumatate din cascavalul ras si smantana. Se unge o forma termorezistenta cu unt, se asaza prazul, se presara deasupra cascavalul ras ramas si semintele, apoi se da forma la cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute.
Tarta cu legume
1 kg cartofi, 3 linguri unt, 2 cepe, 2 morcovi, 3 linguri mazare, 2 ardei copti, 2 linguri pasta de tomate, 3 catei usturoi, 1/2 ardei chili, ulei.
Pentru aluat: 150 g unt, sare, 1 praf de copt, o cana apa, faina cat cuprinde.
Se amesteca apa cu untul, praful de sare, praful de copt si se adauga faina cat sa iasa un aluat nelipicios, care se acopera si se da deoparte 15 minute. Cartofii se fierb si se amesteca bine cu unt. Se calesc ceapa si usturoiul, se adauga morcovul si se lasa sa se rumeneasca putin, dupa care se pune putina apa si se lasa sa se inabuse. Dupa aceea se adauga ardeii taiati felii si mazarea, se pune pasta de tomate amestecata cu o cana de apa calduta si se lasa pe foc sa scada, iar la final se adauga ardeiul taiat marunt si se mai lasa sa fiarba un clocot. Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se intinde aluatul si se pune in tava, se adauga legumele si un strat generos de piure, apoi se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Comentarii