1 pui, 1 kg bame, o lingura unt, o ceasca bors, o lingura bulion sau 4 rosii, 250 ml vin.
Se taie puiul in bucati, se spala bine, se scurg si se calesc usor in unt, se adauga o ceapa tocata si un praf de sare. Se curata bamele de codita, se oparesc cu bors sau cu otet indoit cu apa. Se clatesc apoi in mai multe ape reci. Se scurg bine. Se pun in cratita cu bucatile de pui, se adauga sare, bulion sau rosii taiate in doua si fara seminte si 2-3 linguri de apa. Se lasa sa fiarba inabusit.
Fursecuri cu migdale
300 g migdale, 4 albusuri, 350 g zahar, 50 g smantana.
Se dau prin masina migdale curatate de coaja si se freaca bine cu doua albusuri nebatute. Se adauga zaharul, smantana proaspata si la sfarsit spuma de la doua albusuri. Compozitia trebuie sa fie potrivit de moale, dar sa nu se intinda. Intr-o tava se asaza hartie de copt si se toarna cu un cornet fursecuri de 3-4 centimetri in diametru. Se umezesc cu o pensula cu apa, se presara zahar pudra si se coc la foc mic. Inainte de a le introduce in cuptor, pe fiecare fursec se pune o visina sau o cireasa din dulceata.
Comentarii